Hos Vila

Vår byrå ska vara lite som att hälsa på i ett vänligt sinnat hem – varmt och välkomnande. Vi har möblerat med kära minnen från våra egna anhöriga. Vi känner att det finns en trygghet i igenkännandet. Ett samtal hos oss kan ske i soffans mjuka famn med en varm kopp te, vid matsalsbordet till kaffe med dopp eller ute i solen. Självklart gör vi även hembesök – du bestämmer.

Vi har inga snabba webblösningar eller genvägar genom sorgen – vi erbjuder tid, omtanke och ett lyssnande hjärta.

Föreläsningar och kurser

Vår ambition är att ha en öppen verksamhet där man alltid är välkommen in för ett samtal. Det kan handla om livet, döden eller allt där emellan. Vi anordnar också aktiviteter på kvällar och helger i form av föreläsningar, kurser och workshops. Hör gärna av dig om du tillsammans med vänner, din arbetsplats eller förening vill besöka oss. Några gånger per år bjuder vi också in till Death Cafe-träffar. Death Cafe är en global rörelse där människor möts på lika villkor för att öppet och ärligt tala om döden. Vår förhoppning med dessa träffar är att ta bort alla tabun kring det svåra, och oundvikliga.

Låt barnen följa med

Lokalerna har fått en tematiserad ljudsättning för att skapa en så avslappnande miljö som möjligt. Var inte rädd för att låta barnen följa med. Vi vet hur viktigt det är att få vara delaktig i dessa stunder av sorg och förlust.