Det praktiska

Vad gör man när det värsta har hänt? För den avlidne kan man inget göra längre. Nu handlar det om att se till det praktiska. Att vila. Fylla på energiförråden; äta ordentligt, passa på att umgås med nära och kära för stöd. Därefter ringer man förslagsvis till en begravningsbyrå och bokar ett besök.

Vila tror på det personliga mötet.

Vill man vara förberedd kan man gärna ha tittat igenom ”Första besöket hos Vila” men det går lika bra att komma precis som man är så går vi i lugn och ro igenom allt. Ett första besök brukar ta runt två timmar, så det är bra om man planerar för det och inte känner sig stressad.

I sammanhanget finns det dock saker som man bör tänka på. För det första ska kremering eller jordbegravning ske senast en månad från dödsdagen enligt lag. Sedan finns det andra saker som man bör ha i minnet. Framför allt att se till att den avlidnes hem är säkrat. Andra detaljer kan gälla allt från husdjur som behöver tillsyn till juridiska dokument. Vila har sammanställt en lista som heter ”Vad man bör tänka på vid dödsfall”.

Första besöket hos Vila, ladda ner pdf här >>

Vad man bör tänka på vid dödsfall,  ladda ner pdf här >>