Före begravningen

Hos Vila ska man känna sig trygg med att ett besök får ta den tid det tar. Vill man ändå vara lite förberdd kan man gärna titta igenom dokumenten ”Första besöket hos Vila” och ”Vad man bör tänka på vid dödsfall” längre ner på sidan men det går lika bra att komma precis som man är så går vi i lugn och ro igenom allt. Behöver man komma under lunchtid, kan vi ordna en lättare förtäring och vi har alltid kaffekannan på.

Samma kontaktperson

Den hos oss som tar emot första samtalet fortsätter att vara kontaktperson under hela resans gång. Som anhörig eller närstående ska man kunna vara säker på att samma person tar hand om den avlidne, representerar vid akten och eventuell gravsättning om så önskas. Efter första besöket får du med dig en sammanställning av det vi talat om inklusive prisuppgifter.  Vi håller därefter tät kontakt via telefon, email och ses några gånger till.

Vila tar hand om alla praktiska detaljer

Vila tar också hand om anmälningar till minnesstund och svarar på alla frågor som kan tänkas beröra akten. Någon dag innan begravningen, gör vi en avstämning, så att du som anhörig kan släppa alla praktiska detaljer och ta tid för vila och reflektion. Du ska också veta att Vila håller i alla trådar och du själv bara är delaktig i det du vill och orkar med. Se även fliken Det praktiska.

Vila finns alltid till hands.